Referenties

 Sergio Herman met Paul Herman HermanWines

Sergio Herman *** Michelin, Internationaal ondernemer:

''De wijnen van Paul zijn zoals mijn keuken.. ze hebben diepgang, zijn bijzonder en zeer eigenzinnig. De visie en het typische Zeeuws-Vlaamse karakter van Paul zegt veel over zijn prachtige assortiment waar wij al meer dan 40 jaar intensief mee werken in al onze zaken.''

www.sergioherman.com

Jacques Thienpont met Paul Herman HermanWines

Jacques Thienpont, Château Le Pin, Pomerol:

''2-generaties Vriendschap en Wijnplezier.''

Pierre Gagnaire met Paul Herman HermanWines

Pierre Gagnaire *** Michelin, Internationaal ondernemer:

''Paul Herman is al 30 jaar een vriend. Ik waardeer zijn persoonlijkheid en zijn vakbekwaamheid. Het is iemand met wie ik een warme en vriendschappelijke relatie onderhoud.''

www.pierre-gagnaire.com

Ferran Centelles HermanWines

Ferran Centelles, oud-sommelier van El Bulli *** Michelin en wijnrecensent bij Jancis Robinson:

Ferran is een freelance sommelier. Hij is gevestigd in Barcelona en is de medeoprichter van www.wineissocial.com en Outlook Wine (De Wijnacademie van Barcelona). Ferran heeft van 2000 tot 2011 zijn expertise ontwikkeld in het team van sommeliers van het restaurant elBulli. In 2006 werd hij verkozen tot Beste Sommelier in Spanje (Ruinart). Nu is hij één van de top wijnrecensenten bij Jancis Robinson:

“Paul Herman is een bijzonder getalenteerde, gepassioneerde en deskundige wijnscout. Ik heb vele malen de gelegenheid gehad om met hem van gedachten te wisselen en ik hou van de manier waarop hij wijnen aanvoelt. HermanWines biedt een zeer uitgebreide portfolio van extreem goed geselecteerde wijnen en ofschoon de assortimenten Bordeaux, Bourgogne en Piedmonte indrukwekkend zijn, excelleert het bedrijf ook in andere, minder bekende regio’s zoals Catalonië, Friuli en Wachau.

Richard Ekkebus, restaurant Amber Hong Kong met Paul Herman HermanWines

Richard Ekkebus ** Michelin, Restaurant Amber at the Mandarin Oriental Hong Kong:

“Ik leerde Paul kennen in 1994, in mijn tijd bij Pierre Gagnaire in de keuken toen hij nog zijn drie sterren restaurant in Saint Etienne had. Pierre kwam op een ochtend naar me toe met de boodschap; later stel ik je voor aan een Hollander die bij jouw vandaan komt. Ik wist toen nog niet dat hij uit ''The centre of the world'' Axel, Zeeuws-Vlaanderen kwam. Een plaatsje waar ik als jongetje vaak geweest was omdat ik daar familie op een boerderij had wonen.

Onze tweede ontmoeting was in Hong Kong in 2005, toen hij te gast was bij mij in restaurant Amber at The Landmark Mandarin Oriental. Ik heb het genoegen gehad om N’oncle meerdere malen per jaar te mogen ontvangen en daaruit is ook zakelijk een geweldige relatie uit voort gevloeid.

Vandaag de dag komt een grote selectie uit onze wijnkaart bij Paul vandaan, voornamelijk de oudere witte en rode Bourgognes; waar hij de meester in is! 

Tevens is er een hechte vriendschap ontstaan en heb inmiddels ook ‘Moedere’ Adriënne verschillende malen mogen ontmoeten. Dochter Marie-Paule maakte tot een paar jaar geleden deel uit van het Amber wijn-team.

Waar ik graag het recept van zou willen hebben is hoe n’oncle Buzze kan geven… want helemaal niemand houd hem bij!”
www.amberhongkong.com

 

Bekijk hier onze wijn-magazines & filmpjes