Kwaliteit & garantie

Wat wij allemaal doen om de kwaliteit te garanderen?

Bijna alle wijnen (van huiswijn tot Grand Cru) komen direct vanaf het Château, Domaine, Cantina, Weingut, Bodega, Kellerei, Wine Estate (etc.) in volledig geklimatiseerde trucks op 12 tot 14 graden Celsius naar Axel. Als de wijnen van buiten Europa komen dan doen we dit meestal in reefer containers dus ook geklimatiseerd of in uitzonderlijke gevallen worden ze gevlogen.

* foto: temperatuurcontrole tijdens een zending vanuit de Bourgogne.

 

Onze eigen 3000m2 opslag (tot 1 miljoen flessen) is 24/7/365 temperatuur geregeld op 12.5 graden Celsius. De luchtvochtigheid houden we te allen tijde kunstmatig boven de 60% om de kurken ook langs de buitenzijde van de fles in goede conditie te houden, dit is uniek op deze schaal in de BeNeLux!

We hebben speciale LED-verlichting met een minimale uv-straling zodat de uitzonderlijke flessen die niet in dichte dozen zitten geen negatieve lichtinvloed kunnen krijgen. In de bouw van onze loods is er rekening gehouden om trillingen in de rekken/ flessen zoveel als mogelijk te voorkomen.

Onze lokale leveringen (groot gedeelte van Zeeland en Vlaanderen) doen we met geklimatiseerde of volledig geïsoleerde busjes. De leveringen met de transporteur of post gebeuren overnight. Zodra we extreme temperaturen verwachten (nachtvorst of overdag boven de 25 graden) dan rijden wij deze leveringen ook zelf uit met eigen geklimatiseerd transport.

 

Bekijk hier onze referenties en wijnvrienden